14 maart 2016

Product info

healthy and junk food concept - woman with fruits rejecting hamburger and cake

Afslanken met eiwitsupplementen
Eiwitten of proteïnen zijn noodzakelijk om het menselijk lichaam goed te kunnen laten functioneren. Eiwitten bestaan uit ketens van aminozuren en  zijn belangrijke bouwstoffen voor je spieren, organen en onderhoud van je lichaam. Je vindt eiwitten in vleeswaren, peulvruchten, eieren, vis, gevogelte, zuivelproducten en noten. (dierlijke en plantaardige eiwitten) Ze leveren dan ook de benodigde calorieën.

Eiwitten hebben een grote diversiteit aan functies, zoals bouwstof voor het lichaam, alle cellen bevatten eiwit. Ook voor weefselherstel en allerlei regelprocessen in het lichaam. Daarbij zijn eiwitten ook een transportmiddel en een voorloper van neurotransmitters. Spelen een belangrijke rol bij de overdracht van prikkels. En eiwit levert energie, 4 Kcal per gram.

Een aangepast eetpatroon aangevuld met eiwitten kan dan ook goed werken om een afslankresultaat te behalen.  Omdat de eiwitten het verlies van spierweefsel beperken.  En omdat spierweefsel meer energie verbruikt dan vetweefsel is dit gunstig voor het resultaat.

Onze eiwitsupplementen
Wij hebben een afslankprogramma wat specifieke aminozuren gebruikt als ondersteuning bij het aangepaste voedingspatroon. De supplementen en de voeding samen vormen dan ook het programma. Kan niet los van elkaar gezien worden.

Aminozuren zorgen voor behoud van de spieren tijdens de afslankperiode. De door ons gebruikte aminozuren (bouwstenen van eiwitten) zijn onder andere:

  • L-Arginine: Heeft een krachtig effect op de werking van het immuunsysteem. Speelt een belangrijke rol bij het functioneren van de spieren, bij de gezondheid van onze lever en bij de afbraak van ammoniak.
  • L-Ornithine: Stimuleert de aanmaak en afscheiding van het groeihormoon en verbetert de leverfunctie. Groeihormonen verbeteren de vetverbranding en verminderen de vetabsorptie. Kan tevens de afvoer va ammoniak in het lichaam ondersteunen en kan voor een goede nachtrust zorgen.
  • L-Lysine: Is nodig voor groei, herstel van weefsel en de productie van antilichamen, hormonen en enzymen. Helpt tegen infecties, goed voor botaanmaak, bevordert het natuurlijk afweersysteem, stimuleert het concentratievermogen en zuivert de huid.
  • L-Phenylalanine: Onder andere nodig voor het aanmaken van neurotransmitters in de hersenen. Het maakt tevens hormonen vrij om de eetlust te reguleren.
  • Glycine: Maakt energie vrij in het lichaam voor de opbouw van lichaamscellen en helpt bij de opbouw van een sterk immuunsysteem.

Daarbij gebruiken we ook vitamine B3, B6 en chroom.

  • Vitamine B3: Nicotinamide speelt een belangrijke rol in de energievoorziening van de cellen en bij de werking van het zenuwstelsel. Ook van belang voor een gezonde huid.
  • Vitamine B6: Pyridoxine is belangrijk voor de weerstand en de spijsvertering. Zorgt tevens voor een goede werking van het zenuwstelsel.
  • Chroom: Zorgt voor een goede werking van insuline bij het onder controle houden van de bloedsuikerspiegel. Speelt een belangrijke rol bij de vetstofwisseling.