Provencaalse kipfilet

Benodigdheden voor 4 personen:

 • 400 gr  kipfilet
 • 1 el olijfolie of gebruik Pam-spray
 • 6 teentjes knoflook
 • 2 el fijn gehakte verse gember
 • 1 ui grof gehakt
 • ½  tl vers gemalen zwarte peper
 • 750 gr tomaten
 • 3 dl kippenbouillon (opkikkertje)
 • 20 basilicumblaadjes
 • 2 tl vloeibare natrena
 • snufje zout

Voor de marinade:

 • 1 ½ el   sojasaus kikoman
 • 1 el      droge sherry
 • 2 tl       zout
 • ½  tl       vers gemalen peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in stukken en doe die in een grote schaal met de kikoman soja saus, droge sherry, peper en zout. Meng dit goed. Laat het mengsel 30 min in de koelkast staan. Laat de kip uitlekken en verwijder de overtollige marinade.Verwarm een wok tot hij goed heet is. Bak de kip aan alle kanten goed bruin. Reduceer de warmte tot medium en laat de kip nog 5 minuten bakken tot hij goudbruin is. Haal de kip uit de wok en laat deze uitlekken ineen vergiet.

Zet de wok weer op de warmtebron gebruik 1 el olijfolie of Pam-spray en voeg knoflook, gember, uien, peper en zout toe, roerbak dit ca. 2 minuten. Reduceer de warmte en laat nog 3 minuten bakken of tot de uien glazig zijn. Voeg de tomaten en bouillon toe. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en doe de kip terug in de wok, zet de warmtebron laag. Laat het geheel 5 minuten pruttelen tot de kip goed gaar is.

Voeg basilicum, natrena, peper en zout toe en laat dit nog 2 minuten koken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *