Kipfilet in spinazie


 

Benodigdheden voor 4 personen:

 

 • 400 gr kipfilet
 • 600 gr. gekookte bladspinazie
 • ½ tl ketoembar
 • 5 el magere yoghurt
 • 1 fijn gehakte spaans pepertje
 • 1 stukje pijpkaneel
 • 1 el olijfolie of gebruik Pam-spray
 • 1 laurierblaadje
 • 2 kleine kardemomen
 • 1 fijn gehakte spaans pepertje
 • 2 kruidnagels
 • 1 cm verse gemberwortel
 • 1 teentje knoflook

Bereiding:

Ui pellen en fijnhakken. Ui goudbruin fruiten in de olijfolie of  pamspray. Laurierblaadje, kardemom, kaneelpijpje en kruidnagels toevoegen en circa 1 minuut meefruiten. Gember schillen en fijnhakken. Gember en uitgeperste knoflook toevoegen. Nog 1 minuut meebakken. Mengsel uit de pan halen en kipfilet bruin bakken. Mengsel opnieuw in de pan doen. Magere yoghurt, chilipoeder, zout  peper en ketoembar toevoegen. Met deksel op de pan circa 30 minuten stoven tot het vocht verdampt is. Bladspinazie toevoegen, goed door elkaar roeren en nog 15 minuten laten sudderen. Pepertje wassen, zaadjes verwijderen en fijnhakken en het gerecht ermee garneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *