Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney

Benodigdheden voor 4 personen

  • 400 gr struisvogelbiefstuk
  • 1 zakje gewelde gedroogde vijgen (250 gr AH)
  • 4 tl olijfolie of gebruik Pam-spray
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 1 el appelciderazijn
  • 200 ml droge rode wijn
  • zout en peper
  • aluminiumfolie

Bereiding

Vijgen in stukjes snijden. In een pan met dikke bodem 2 tl olijfolie of Pam-spray gebruiken. Doe de gesnipperde ui op matig vuur ca. 3 minuten al omscheppend fruiten. Appel toevoegen en 1 minuut meebakken. Vijgen, azijn en 100 ml water toevoegen en geheel op een zacht vuur 10-15 minuten zachtjes stoven tot mengsel dik en zacht is. Chutney op smaak brengen met zout en peper.

Intussen struisvogelbiefstukjes bestrooien met peper. In koekenpan 2 tl olijfolie of de Pam-spray spuiten en hierin de struisvogelbiefstukjes op hoog vuur in 4-6 minuten bruin en van binnen rosé bakken., halverwege omkeren. Uit de pan nemen, in folie wikkelen en even laten rusten. Rode wijn bij het bakvet in de pan schenken. Op hoog vuur tot ca. de helft inkoken, aanbaksel losroeren. Biefstukjes over vier borden verdelen en bestrooien met wat zout. Jus erover schenken. Chutney ernaast scheppen. Lekker met broccoli en volkoren penne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *