Sperziebonensalade

Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 handen vol dunne sperziebonen, zonder steeltjes
  • 2 tot 3 tl Franse mosterd, naar eigen smaak
  • 1 ½ el witte wijnazijn
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen
  • Middelgrote sjalot, gepeld en fijngehakt
  • ½ teen knoflook, fijn geraspt
  • 1 el kappertjes
  • Klein handje verse kervel

Bereiding
Breng een pan water op hoog vuur aan de kook, doe de sperziebonen erin, leg het deksel op de pan en laat ze 4 tot 5 minuten koken. Door de bonen snel op hoog vuur te koken behouden ze hun voedingstoffen. Doe intussen de mosterd en azijn in een jampotje of kommetje en giet er al roerend de olijfolie bij voor een lekker pittige Franse vinaigrette. Breng de mosterd op smaak met zout en peper, doe de fijngehakte sjalot en de knoflook erbij, en als je wilt de kappertjes.

Controleer of de bonen gaar zijn. Als hij zijn vorm behoudt, maar zacht is als je erin bijt, is hij perfect. Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Nu, terwijl de bonen nog dampend heet zijn, is het perfecte moment om ze aan te maken.

Halveer de cherrytomaten en schep de tomaten met de sperziebonen en de olijfolie door het mengsel. Breng op smaak met zwarte peper en zout.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *