Kalkoen of kipfilet saliespiesjes

Benodigdheden voor 4 personen

  • 400 gram kalkoen- of kipfilet
  • 2 el verse fijngehakte salie
  • 1 takje verse fijngehakte rozemarijn
  • Citroen
  • 1 el olijfolie of gebruik Pam-spray
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Naar smaak verse salieblaadjes; ter garnering

Bereiding
Snijd de kalkoen-of kipfilet in gelijke blokjes. Meng fijngehakte salie, rozemarijn, citroensap, olijfolie, zout en peper met de kalkoen of kip in een grote kom. Dek de kom af en zet hem een nacht in de koelkast. Rijg de kalkoen en de salieblaadjes om en om aan de spiesjes.
Gril de spiesjes 30 min op een rooster in de grillpan of onder de gril. Draai ze af en toe om en bestrijk ze met de marinade. Garneer ze met de verse salieblaadjes en serveer ze meteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *