Gamba’s met taugé

healthy and junk food concept - woman with fruits rejecting hamburger and cake

Benodigdheden voor 4 personen

400 gram gepelde gamba’s
200 gram taugé
2 uien
10 lente uitjes
1 cm. Gember wortel (of poeder)
2 dl. Kippenbouillon (opkikker)
2 tl sojasaus (kikoman)
1 el droge sherry
4 tl olijfolie of gebruik Pam-spray

Bereiding

Doe de taugé in een vergiet, giet er kokend water over en laat hem uitlekken. Snipper de uien en snijd de lente uitjes overdwars doormidden en daarna in reepjes. Snijd de gemberwortel in fijne reepjes.
Breng de kippenbouillon, sojasaus, droge sherry, en de zoetstof in een steelpan aan de kook, neem de pan van het vuur.
Verhit de wok met olijfolie of gebruik Pam-spray en roerbak de gember en ui in ca. 2 min. Voeg de gamba’s toe en roerbak ze in ca. 3 min. gaar en roze; neem ze uit de wok en houd ze warm.
Roerbak de lente ui ca. 3 min. Voeg de taugé toe en giet de warme bouillon erbij.
Leg de gamba’s bovenop en serveer het gerecht in de wok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *