Groente Jambalaya

healthy and junk food concept - woman with fruits rejecting hamburger and cake

Benodigdheden voor 2 personen

  • 75 gr zilvervliesrijst
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 rode ui, in achten
  • 2 aubergine, in blokjes
  • 2 groene paprika, in stukjes
  • 200 gr broccoli, in kleine roosjes
  • 1,5 dl groentebouillon
  • 4 dl blokjes tomaat uit blik
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl creoolse kruiden
  • 1 tl gedroogde chili
  • Peper en zout

Bereiding
Kook de zilvervliesrijst in een pan kokend water in 20 minuten gaar en giet af.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en het knoflook 2-3 minuten. Voeg de aubergine, de
paprika en de broccoli toe en roerbak alles 2-3 minuten. Giet de groentebouillon erbij en voeg de
tomaten de tomatenpuree, de creoolse kruiden en de gedroogde chili toe.
Voeg peper en zout naar smaak toe en kook alles 15-20 minuten op laag vuur, of tot de groenten
gaar zijn. Voeg de zilvervliesrijst toe, kook alles nog 3-4 minuten en schep alles goed om. Doe de
groente Jambalaya over in een warme kom en serveer hem heet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *